Waar worden sectionale poorten geplaatst? We geven een overzicht van de verschillende toepassingen.
1. Inpandige garages
Voor garages die zich in de woning bevinden zijn sectionale garagepoorten uitermate geschikt. Ligt de poort direct aan de straatzijde, dan zal ze voetgangers tijdens het open en sluiten niet belemmeren. Voor inpandige plaatsing, is het aangeraden om een dubbelwandige of geïsoleerde poort te plaatsen om warmteverlies en koudebruggen te vermijden. Er bestaan tal van types en soorten poorten die perfect bij de stijl en het schrijnwerk van de woning passen.
2. Garageboxen
Ook voor vrijstaande garages en garageboxen zijn sectionaalpoorten zeer geschikt. De poort opent en sluit zonder veel plaats in te nemen. Ze is dus voor kleine garageboxen uitermate geschikt. Wordt de ruimte niet verwarmd, kies dan voor een enkelwandige sectionaalpoort of plaats een metalen kantelpoort. Is de plafondhoogte te laag, dan kan je opteren voor de plaatsing van een sectionale schuifpoort.
3. Ondergrondse parkeergarages
Heb je een ondergrondse parkeergarage met eventuele ondergrondse parkeerplaatsen? Dan is de plaatsing van een sectionaalpoort ideaal. Je kan een poort plaatsen aan de ingang van de ondergrondse parking én eventueel per individuele parkeerplaats. De poort zorgt voor extra bescherming tegen schade en diefstal van de wagen, fietsen en eventuele opgeborgen waardevolle spullen.
4. Industrie
De industriële sectionaalpoort is garagepoort die wordt gebruikt om toegang te verlenen tot een industriële site, zoals een fabriek of magazijn. De poort kan gemaakt worden in verschillende materialen, zoals staal, aluminium, glas… en kan worden uitgerust met verschillende soorten sloten of beveiligingssystemen. Industriële poorten kunnen ook worden aangedreven door elektromotoren of hydraulische systemen om automatisch te openen en te sluiten.